De Android-smartphone verliest de WiFi-verbinding en je hebt geen idee waarom? Zonder duidelijke reden en zonder dat er iets wordt gewijzigd in de instellingen! De smartphone verliest de verbinding met het WLAN zodra het display overschakelt naar stand-by? Elke keer dat u inschakelt, moet u de WLAN-verbinding handmatig tot stand brengen, ook al zijn het wachtwoord en de SSID opgeslagen. De volgende tips helpen bij het oplossen van problemen.

Voordat u naar het ultieme wapen reikt en de Android-smartphone reset, moet worden onderzocht of de oorzaak van de fout niet in een paar eenvoudige stappen kan worden verwijderd. De volgende stappen helpen bij foutanalyse.

Android verliest wifi-verbinding

De volgende stappen helpen u een oorzaak voor het WLAN-probleem op uw Android-smartphone te vinden.

Wordt er slechts één WLAN beïnvloed?

Verliest de Android-smartphone de verbinding in elk WLAN of alleen in een bepaald netwerk? Als alleen een bepaald netwerk wordt beïnvloed, moet het probleem oplossen daar beginnen. Als er meerdere WLAN’s zijn aangetast, moet worden gecontroleerd of deze dezelfde router gebruiken. Als dit niet het geval is, kan deze stap worden overgeslagen.

Herstart WLAN-router

Dat klinkt banaal, maar af en toe is een herstart voldoende, omdat de software in de router ook kan crashen. Om de router opnieuw op te starten, meldt u zich bij de router aan als beheerder via een browser en activeert u het proces daar handmatig. Als alternatief hebben veel routers een resetknop aan de achterkant of is de router gedurende 2-3 minuten losgekoppeld van de voeding. Het duurt vervolgens enkele minuten voordat de router opnieuw is opgestart.

Update WLAN-router

Bijna elke moderne router heeft de optie om firmware-updates te importeren om fouten of nieuwe functies achteraf te installeren. Updates moeten meestal rechtstreeks van de fabrikant worden gedownload en handmatig worden geïmporteerd via de beheerdersinterface. Dan is er een herstart.

WLAN-kanaal wijzigen

Hoe meer draadloze netwerken er in het gebied zijn, hoe groter de kans dat ze elkaar storen. Routers gebruiken vaak een vooraf ingesteld WLAN-kanaal en hoe meer netwerken op hetzelfde kanaal verzenden, hoe groter de kans op interferentie. Het WLAN-kanaal kan handmatig worden ingesteld op een ander kanaal in de beheerdersinstellingen van de router. Indien nodig moeten verschillende kanalen worden getest.

Wifi channel instellingen
Wijzig het WLAN-kanaal in de router om interferentie te elimineren (foto: screenshot).

Een blik op WLAN-ontvangst helpt ook. Als de smartphone altijd binnen een kort bereik is, kan dit ook de oorzaak zijn en bijvoorbeeld worden verergerd door een nieuwe router in de buurt.

Wordt elk WLAN beïnvloed?

Als de router als oorzaak zou kunnen worden uitgesloten, moet de probleemoplossing op de Android-smartphone worden voortgezet.

Apparaat opnieuw opstarten

Vóór verdere interventie in het systeem moet de smartphone uit voorzorg opnieuw worden opgestart.

Controleer geavanceerde WLAN-instellingen

Als WiFi nog steeds niet werkt, helpt een blik op de geavanceerde WiFi-instellingen onder Android. Deze kunnen worden opgeroepen door het WLAN-symbool in het Android-menu lang ingedrukt te houden .

Uitgebreide WLAN-instellingen kunnen worden opgeroepen door lang op het WLAN-symbool onder Android te drukken (Afbeelding: Screenshot Android).

Gebruik vervolgens de drie stippen linksonder om de instellingen op te roepen en selecteer Extended .

De uitgebreide WLAN-instellingen onder Android maken extra fijnafstemming mogelijk (Afbeelding: Screenshot Android).

Daar worden de instellingen voor WLAN in de slaapstand, de WLAN-netwerkprioriteit en de WLAN-optimalisatie voor batterijverbruik gecontroleerd.

WLAN in de inactieve modus

Als de smartphone de verbinding in stand-by verliest, wordt vermoed dat deze in de slaapstand zal worden gedeactiveerd. Hier moet de instelling worden ingesteld op “ Always “.

Het WLAN moet ook worden geactiveerd in de inactieve modus (Afbeelding: Screenshot Android).

Prioriteit wifi-netwerk

Als verschillende bekende netwerken binnen bereik zijn, krijgt het verkeerde netwerk mogelijk prioriteit en kan de verbinding verloren gaan. Het voorkeursnetwerk moet bovenaan de lijst staan. De bekende WLAN’s kunnen handmatig worden verplaatst.

De WLAN-netwerkprioriteit kan worden gebruikt om te bepalen welk WLAN de voorkeur verdient binnen het bereik (Afbeelding: Screenshot Android).

WLAN-optimalisatie

De optimalisatie van het batterijverbruik van Android kan ook van toepassing zijn op het WLAN. Hier moet de optie voor testdoeleinden worden gedeactiveerd om te zien of de WLAN-verbinding achteraf stabiel blijft.

Het minimaliseren van het batterijverbruik wanneer WLAN actief is, bespaart elektriciteit, maar kan verbindingsverlies veroorzaken wanneer WLAN zwak is (Afbeelding: Android screenshot).

Als dit het geval is, moet u ook in de router zoeken naar een manier om het WLAN-zendvermogen van de router te vergroten. Het deactiveren van de WLAN-optimalisatie verhoogt het batterijverbruik van de Android-smartphone.

Android blijft verbinding verliezen

Iedereen die tot hier heeft moeten lezen, heeft het niet gemakkelijk en is wanhopig. Ja, het resetten van de Android-smartphone zou een oplossing zijn, maar dan zijn alle gegevens verdwenen en moet de smartphone opnieuw worden ingesteld. Het kost tijd. Er is nog een dader waarop kan worden gericht.

Android-apps controleren

Je moet weten dat sommige Android-apps het recht hebben om WLAN-verbindingen te wijzigen . Voordat u elke app afzonderlijk verwijdert en opnieuw installeert, kunt u het beste de Google Play Store bekijken. Alle recent geïnstalleerde en bijgewerkte apps worden daar vermeld. Het menu kan worden opgeroepen met behulp van de drie regels links bovenaan. Er is de optie Mijn apps .

Mijn apps in de Google Play Store tonen de meest recent geïnstalleerde en bijgewerkte Android-apps (Afbeelding: Screenshot Android).

De meest recent geïnstalleerde en bijgewerkte apps worden in deze lijst chronologisch en niet alfabetisch weergegeven. De recent bijgewerkte of geïnstalleerde apps moeten worden gecontroleerd om te bepalen of het recht om het WLAN te wijzigen mogelijk niet vereist is. Welke apps zijn bijgewerkt en heeft zich sindsdien het WLAN-probleem voorgedaan? Apps kunnen hier rechtstreeks worden opgeroepen en verwijderd.

Toepassingen kunnen direct worden verwijderd via Mijn apps (afbeelding: Android-screenshot).

Als een Android-app wordt aangeroepen en helemaal naar beneden wordt geschoven, kunnen de respectieve machtigingen daar worden opgeroepen. Dit kost tijd, maar kan gemakkelijker zijn dan de hele smartphone opnieuw in te stellen

Persoonlijke mening

In mijn geval veroorzaakte een -update van de Fon-app problemen met het WLAN. Met de app kunnen leden gratis Fon-spots in de buurt gebruiken. Om een ​​of andere reden zorgde een update van de app ervoor dat ik altijd van mijn eigen wifi vloog. Vervelend en vervelend, maar opgelost na ongeveer 30 minuten probleemoplossing.

Als Android-apps zijn geïnstalleerd vanaf externe bronnen , moeten deze ook worden gecontroleerd. Deze worden echter niet weergegeven in de Google Play Store. Bovendien kunnen individuele rechten ook worden ingetrokken via de gegevensbeschermingsfunctie van CyanogenMod -apps. Helaas is deze functie niet beschikbaar voor normale Android-smartphones. Als u een voorproefje van CyanogenMod wilt, laat de -instructie voor het installeren van CyanogenMod op de LG G2 zien hoe complex het proces kan zijn. Verdere praktische tips voor Android zijn ook te vinden in deze blog. Mijn favoriet is momenteel de instructies voor het gebruik van WhatsApp in de browser en de tip voor het bekijken van de desktopversie van websites in Chrome voor Android .