WhatsApp Hacken

Hack Whatsapp, Facebook, Snapchat, Instagram en meer met Spy Software

ClickFunnels Review 2020 – Eerlijk & Volledig!

 

Als u in contact staat met de wereld van de digitale marketing, dan heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van ClickFunnels, de bouwer van landingspagina’s die pionier is op het gebied van online verkooptrechters. In deze ClickFunnels-review gaan we diep in op het goede en het slechte om te bepalen of ClickFunnels een legitieme zakelijke marketingsoftware is die het proberen waard is, of gewoon overhyped is.

ClickFunnels heeft sinds het begin een vrij grote naam gemaakt en is uitgegroeid tot een van de grootste marketingbedrijven op het gebied van SaaS (Software as a Service). Ik veronderstel dat het geen verrassing is dat mensen van ClickFunnels houden, omdat het er allemaal om draait om de gebruikers geld te verdienen. Meer in het bijzonder gaat het erom dat bedrijven software krijgen die hen helpt om van hun websitebezoekers klanten te maken. Het is geen wonder dat ClickFunnels in zo’n korte tijd zo gegroeid is.

In deze ClickFunnels-review ga ik door de kern van ClickFunnels-wat het is, de positieve en de negatieve kanten, de functies, de klantenservice, en ga zo maar door. Ik baseer deze recensie op mijn eigen ervaring met het StartUp plan van ClickFunnels, dat wordt geleverd met de kern van ClickFunnels-functies en tal van andere klokken en fluitjes. Ik zal ook een knipoog geven naar andere beoordelingen die ik heb gezien, omdat niet elke gebruiker het met mij eens zal zijn over het uiteindelijke oordeel.

ClickFunnels Review Highlights

Hier is een korte opsomming van ClickFunnels’ recensies – houd een oogje in het zeil voor deze in dit artikel.

 • ClickFunnels is een goede bouwer van landingspagina’s, met een eenvoudige drag-and-drop editor
 • Eenvoudige en uitgebreide integraties die u in staat stellen om e-mails vast te leggen en betalingen direct in ClickFunnels te doen.
 • Gebouwd met A/B-testmogelijkheden
 • Gemakkelijk te leren en te gebruiken
 • Gericht op het maken van meer geld voor de gebruikers
 • Ze bieden een gratis proefperiode van 2 weken aan

Bezoek hier de website van Clickfunnels

Wat is ClickFunnels?

ClickFunnels is in 2014 begonnen, maar in slechts drie jaar tijd is het in de woorden van Forbes…die een stille revolutie teweegbrengt in de online marketing industrie. Dit is de kern van ClickFunnels: Het maakt het makkelijker voor bedrijven en ondernemers om dingen online te verkopen met behulp van anders gecompliceerde marketingtechnologie, genaamd verkooptrechters (meer over die in een seconde).

De oprichter van ClickFunnels, Russell Brunson, is niet voor niets net zo beroemd als zijn creatie. Hij heeft een fortuin verdiend, niet alleen met ClickFunnels, maar ook met andere marketingavonturen. Hij speelde een tijdje met e-mailmarketing en begon uiteindelijk de verkooptrechters onder de knie te krijgen.

Russell Brunson is de bestseller-auteur van DotCom Secrets en Expert Secrets, twee boeken waar zijn fans enthousiast over zijn en die mensen door zijn marketingmethoden leiden. U kunt Dotcom Secrets ophalen op Amazonegebied hier (met meer dan 400 beoordelingen) of gratis op zijn website hier. Krijg Geheimen van Deskundigen van Amazonegebied hier of vrij op zijn website hier.

ClickFunnels begon als een manier om Brunson en zijn team te helpen sneller trechters te maken voor verschillende ondernemingen, omdat het ontwikkelen van trechters meestal weken duurt. Ze realiseerden zich echter al snel dat hun creatie nuttig zou zijn voor anderen en een groot potentieel had als product.

Wat zijn tunnels? Hoe verkoopkanalen werken

Laten we, voordat we verder gaan met deze ClickFunnels Review, eerst duidelijk maken wat een marketingtrechter is. In de marketing is het een proces dat mensen die je niet kennen en ze in klanten verandert, ook wel bekend als een marketingtrechter. In de e-commerce is een verkooptrechter een reeks stappen om een websitebezoeker naar de afrekenpagina te leiden.

Er is een minder saaie manier van denken. Stap 1: Stel je een trechter voor. Stap 2: Stel je voor dat deze trechter in feite een metafoor is, en dat je in plaats van de feitelijke ingrediënten om de trechter naar beneden te gieten, metaforische ingrediënten hebt die je webverkeer of websitebezoekers noemt. Uw websitebezoekers kijken om zich heen en controleren dingen. Uw website is mooi vormgegeven en uw inhoud is topklasse!

Helaas maakt dat nog steeds niet veel van uw bezoekers tot klanten. In een baksteen- en mortelwinkel is het net alsof mensen uw winkel binnenlopen maar niet weten waar de kassa is, zodat ze de winkel verlaten zonder iets te kopen. In een fysieke winkel kunt u uw klanten overhalen om iets te kopen. In een digitale winkel bent u misschien wat verder weg van uw bezoekers. Hier komt uw trechter binnen die ontworpen is om uw klanten aan te spreken door middel van psychologische principes. De funnel werkt stap voor stap, brengt het verkeer steeds dichterbij totdat de bezoekers op een betaalpagina terechtkomen.

Als je denkt dat dit cool klinkt, heb je gelijk. Het is een enorme deal geworden voor online marketing. Russell Brunson werd niet alleen rijk door de verkoop van ClickFunnels technologie, maar ook door het gebruik ervan.

Clickfunnels Review – Paginabouwer

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van ClickFunnels, dus ik wilde er speciale aandacht aan besteden. In feite denk ik dat een groot deel van de reden waarom ik ClickFunnels een hoge waardering heb gegeven, te maken heeft met het feit dat het een zeer solide bouwer van landingsbanen is. ClickFunnels neemt afstand van de software voor het bouwen van de pagina’s en maakt reclame voor de trechteraanpak, maar eerlijk gezegd gebruik ik het vooral voor deze landing page builder.

Hoe dan ook, er is een heel scala aan sjablonen met goede ontwerpen, hoewel, zoals u mag verwachten, alleen de sjablonen die door ClickFunnels zijn gemaakt, zijn gratis. Sjablonen zijn geordend op trechtertype, dus het is niet al te moeilijk om er in te prikken.

Klikstroken trechteropties
clickfunnels sjablonen

U kunt ook bepaalde sjablonen opslaan en persoonlijke paginasjablonen maken, en het is vrij eenvoudig om ze te vinden. Zoals u kunt zien, kunt u wisselen met de basisinstellingen en openen in de editor.

clickfunnels-editor

Zodra je je pagina’s in de editor opent, werk je in principe met een ‘drag and drop’ bouwer. Het is iets ingewikkelder dan sommige andere lichte paginabouwers, maar het is nog steeds gemakkelijk te gebruiken.

clickfunnels slepen en neerzetten bouwer

De editor maakt gebruik van een paginastructuur met vier hoofdonderdelen: secties, rijen, kolommen en elementen. Beschouw deze onderdelen als passend in elkaar (dit artikel heeft een nuttig diagram). In principe: rijen, kolommen en elementen gaan binnen in secties. U kunt meerdere secties per pagina hebben. Rijen en kolommen gaan binnen secties, maar kolommen gaan specifiek in rijen. Op deze manier kunt u een rij hebben met één kolom, of tot vier. Elementen zijn de dynamische bits die in kolommen gaan en die uw pagina interactief maken voor de bezoekers.

clickfunnels paginastructuur

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is vrij gemakkelijk om het onder de knie te krijgen. Alles is kleurgecodeerd, in de bovenstaande screenshot bijvoorbeeld, de selectie is een lichtgroene doos omdat het een sectie is, maar als ik over een element zou zweven, zou het oranje zijn.

U kunt ook bewerken per sectie, rij, kolom, enzovoort, via de zijbalk. Alle kleine details en delen van uw pagina kunnen worden verplaatst of gewijzigd. De sjabloon-editor maakt veel maatwerk mogelijk, maar biedt ook een goede controle. U kunt van alles doen – mobiele previews, kleuren, tekst, instellingen en zo ongeveer alles wat u verwacht. Als u handig bent met code, kunt u ook uw eigen CSS, Javascript en HTML toevoegen.

clickfunnels sjabloon-editor
clickfunnels redactie

Een kleine kritiek die ik gehoord heb (maar niet persoonlijk heb) op de bouwer is hoe rasterachtig het is – je moet binnen die kolommen en rijen werken. Persoonlijk vind ik dit geen groot probleem en de bouwer geeft je genoeg controle zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak, maar het is misschien het vermelden waard.
Over het geheel genomen vind ik de paginabouwer erg leuk. Het maakt het ontwerpen van je landingspagina erg gemakkelijk, en het dient het doel van ClickFunnels: het voor jou makkelijker maken om online geld te verdienen.

ClickFunnels Integraties

Integraties zijn precies zoals ze klinken: andere marketingtools die u in de ClickFunnels-software integreert. Er zijn een paar verschillende soorten integraties die u kunt toevoegen aan uw ClickFunnels account: e-mail, webinar, SMS/tekst en acties. U kunt bijvoorbeeld MailChimp aan uw ClickFunnels toevoegen omdat u de automatisch reagerende software van MailChimp leuk vindt en u bij hen geregistreerd bent. Gemakkelijk!

ClickFunnels heeft heel wat opmerkelijke partners die u gemakkelijk kunt toevoegen aan uw integraties. Hier is een volledige lijst:

 • Actieve campagne
 • Aweber
 • Constant contact
 • Convertkit
 • Druppel
 • GetResponse
 • GoToWebinar
 • GVO PureLeverage
 • HTML-vorm
 • HubSpot
 • InfusionSoft
 • Interspice
 • Gekke Mimi
 • MailChimp
 • Maropost
 • Ontraport
 • SalesForce
 • Sendlane
 • ShipStation
 • Winkelen op
 • Twilio
 • Webinar Jam Studio
 • YouZign

Als u naar uw integratiesectie gaat, kunt u deze zoeken of gewoon op de zoekbalk klikken, en ze komen naar boven. Het spreekt voor zich, klik gewoon op degene die je wilt en voeg het toe.

clickfunnels integraties

Het proces voor het beheer van integraties is ook eenvoudig, hoewel u misschien de documentatie van uw software van derden moet controleren om precies te vinden wat ClickFunnels nodig heeft. Over het geheel genomen zult u het proces vrij eenvoudig vinden. Integraties zijn een beetje meer technisch conceptueel dan sommige functies, zoals de paginabouwer, dus het wordt zeer gewaardeerd om een zeer eenvoudige manier te hebben om integraties toe te voegen en te beheren.

clickfunnels integraties

Met betrekking tot integraties zijn er betalingsgateways. Betalingsgateways worden geïntegreerd en op andere softwareplatforms worden ze gewoon integraties genoemd, maar op ClickFunnels krijgen ze een sectie apart van integraties. Ze kunnen bij ClickFunnels ook bekend staan als factureringsintegraties. Betalingsgateways zijn ook hoe ze klinken: het zijn de integraties waarmee uw klanten voor uw spullen kunnen betalen. Uw winkel zal niet echt een winkel zijn, tenzij u gebruik maakt van een betaalgateway.

Een lijst van de betalingsgateways die u kunt toevoegen:
 • Streep
 • Infusionsoft
 • Warriorplus
 • JVZoo
 • Klik op de Bank
 • Taxamo
 • Ontraport
 • Blauwe Snap
 • Gemakkelijk direct betalen
 • NMI
 • Omgekeerd

Het beheren van al deze integraties is vrij eenvoudig-zolang je allemaal bent ingesteld met welke tool je ook probeert te integreren, zou je geen problemen moeten hebben om het toe te voegen aan ClickFunnels. Mijn ervaring is dat deze integraties meestal soepel verlopen en dat je er niet veel over hoeft te piekeren.

Voordelen – ClickFunnels Review

Ik heb goed nieuws: ClickFunnels doet zijn werk!

ClickFunnels is bedoeld om u tijd en energie te besparen om te doen wat anders veel technologische vaardigheid en/of een scala aan toepassingen van derden vereist. In dit opzicht slaagt ClickFunnels.

Maakt je geld

Een van de beste dingen van ClickFunnels is de focus op het verdienen van geld voor de gebruiker. Ze maken het heel gemakkelijk om uw account te maken, uw inhoud op te zetten en te beginnen met betalingen. Bovendien is het vrij eenvoudig om alles op te halen, het kost u waarschijnlijk een paar uur om uit te zoeken wat u maximaal nodig hebt.

Drag and Drop Builder

Nogal wat functies zijn hier zeer nuttig. Ik hou ervan hoe gemakkelijk het is om pagina’s te dupliceren, en het feit dat ik sjablonen kan opslaan om ze later weer te gebruiken. Hun paginabouwer is een vrij belangrijke functie, en ze hebben het goed gedaan. Als je er eenmaal aan gewend bent, is het een makkelijk te gebruiken drag and drop builder.

A/B-test

Ingebouwde A/B-tests zijn ook geweldig. Het enige wat je hoeft te doen is een pagina te dupliceren, je wijzigingen aan te brengen en de hoeveelheid verkeer te kiezen die je wilt zien in versie A of B.

Grote selectie van integraties

Ik denk dat ClickFunnels vrij goed omgaat met API-integraties. Email autoresponders en betalingsverwerkers zijn niet al te veel van het goede – ze werken betrouwbaar en zijn gemakkelijk te beheren.

WordPress Plugin

U vindt ook een handige WordPress-plugin waarmee u ClickFunnels-pagina’s aan uw WordPress-website kunt toevoegen. Het bespaart veel tijd en is veel minder gedoe dan werken tussen ClickFunnels en WordPress zonder plugin. De Clickfunnels WordPress-plugin is ook beoordeeld als een solide 4.4 sterren in de WordPress plugin-repository, met meer dan 20.000 actieve installaties.

Clickfunnels WordPress Plugin - Clickfunnels Review
Alles in één

Al met al is het geweldig om de dingen zo gecentraliseerd te hebben: Ik kan mijn landingspagina’s bouwen, formulieren en bestelformulieren maken en e-mails triggeren vanaf één platform.

Dit alles bespaart u echt tijd en geld, middelen die u anders zou moeten besteden aan ontwikkelaars, CSS, hostingconfiguraties, enzovoort.

Redelijke waarde

U kunt er zeker van zijn dat de laagdrempelige rekening een goede investering is – wat u voor een StartUp account mag doen is vrij fatsoenlijk. Als u meer dan 20.000 bezoekers heeft en meer dan 100 pagina’s nodig heeft, is de ClickFunnels Platinum misschien niet te veel gevraagd.

ClickFunnels is niet perfect, maar het is wel een geweldige manier om geweldig gereedschap samen te verpakken en toegankelijk te maken. Het bespaart de meeste gebruikers aantoonbaar hoofdpijn als ze proberen de trechters op een andere manier te beheren.

Nadelen – Clickfunnels Review

Ik heb slecht nieuws: hoewel ClickFunnels over het algemeen sterk is, heeft het nogal wat gebieden die werk nodig hebben en een goede ClickFunnels-review zou niet compleet zijn zonder ook naar de lelijke kant te kijken.

Te duur?

Een klein nadeel is de prijs. Er zijn slechts twee prijsopties, voor $97 per maand of $297 per maand. In de grote regeling van de dingen, dit is niet een groot nadeel, gewoon een andere investering in uw bedrijf, en zoals ik al zei, je krijgt een goed pakket voor.

Lackluster Klantenservice

Bovendien is de klantenservice op zijn best. Mijn ervaring is dat ze het prima doen met basisvragen, maar als je ze moeilijkere dingen vraagt, vooral over meer geavanceerde functies, zullen ze niet erg behulpzaam zijn.

Cultachtige gebruikersbasis en software te afhankelijk van oprichter

Dit is geen objectieve kritiek op hun product, maar ik neem een klein probleempje met hun marketing dat ik het vermelden waard vind in deze ClickFunnels Review.

Als je in een van hun trechters wordt gezogen, is het moeilijk om te ontsnappen aan de hype eromheen. Ze hebben zeker een geweldige marketing. Maar vanuit het oogpunt van de gebruikerservaring kan het opdringerig worden. Zodra u zich aanmeldt voor de software, kunt u proberen te kijken naar de objectieve functies van de software en deze te integreren in uw eigen workflow, of u zult verloren gaan en gedwongen worden Russell Brunson’s marketingmethoden te leren kennen.

Dit betekent dat je online cursussen en boeken koopt, seminars bijwoont en in de ClickFunnels “Cult-ure” wordt gezogen. Hun Facebook Group heeft meer dan 100k leden en de meeste berichten bestaan uit mensen die opscheppen over hoeveel geld ze hebben verdiend en hun sportwagens laten flitsen. Hoewel deze cijfers echt zijn, geven de gebruikers de indruk dat ze meer gericht zijn op het maken van snel geld dan op het bouwen van geweldige producten en diensten. ClickFunnels heeft mensen geholpen om geweldige dingen te doen, maar het heeft ook geholpen om snelle rijke programma’s, online cursussen, verzadiging van coaches en experts, en andere spammy internet marketeers dingen te verspreiden.

We weten allemaal dat de oprichter een marketingtovenaar is, maar een groot deel van het product is gebonden aan zijn merk en zijn filosofie. Hoezeer ik de landing page builder ook waardeer, alles eromheen lijkt een verlengstuk van Brunson’s platform.

Soms is het moeilijk om niet het gevoel te krijgen dat ClickFunnels meer middelen aan zelfpromotie besteedt dan nodig is, vooral wanneer sommige aspecten van hun product (bijv. klantenservice) nog wel wat werk kunnen gebruiken.

Te veel getemperd

Deze staat niet op ClickFunnels maar meer op de community. Terwijl je de mogelijkheid hebt om uitgebreid aan te passen binnen ClickFunnels, gebruiken veel mensen gelijkaardige ontwerpen. Gezien de populariteit van ClickFunnels, heeft dit ertoe geleid dat er een grote hoeveelheid ClickFunnel-y looks rondzweven. Diversiteit is belangrijk.

Softwarestoringen en bugs

Zo nu en dan zal ClickFunnels naar beneden gaan of enkele fouten ervaren. Hoewel dit echt niet vaak gebeurt, kun je weinig anders doen dan wachten. Als u veel investeert in reclame of verkeer naar uw trechters rijdt en een ClickFunnels’ fout brengt uw pagina’s zelfs voor een paar uur naar beneden, dan kunt u mogelijk veel geld verliezen.

Het is ook moeilijk om te weten wanneer uw pagina’s werken of niet, tenzij u voortdurend controleert of wacht tot u van boze klanten hoort. Behalve de uptime, heb ik ook te maken met enkele fouten wanneer ik pagina’s kloon met behulp van de HTML-publicatie-optie.

Gebruikerservaring verandert… veel

Het dashboard verandert vaak, de stroom van het maken van nieuwe pagina’s en trechters verandert, een knop beweegt, prijsopties veranderen, etc. en het lijkt erop dat ClickFunnels nog steeds dingen aan het uitzoeken is.

Ik hou van consistentie in mijn software, vooral als het een zakelijke oplossing is.

Te eenvoudig

Tot slot, een kritiek die ik heb gehoord, maar waar ik het niet helemaal mee eens ben: het is te simpel, en te duur voor zijn eenvoud. Deze kritiek heeft de neiging te verwijzen naar doe-het-zelf-benaderingen die van tevoren goedkoper kunnen zijn en meer controle over het beheer van bepaalde details kunnen opleveren. Voor minder ervaren gebruikers die vooral op zoek zijn naar efficiëntie en een gemakkelijk te gebruiken bundel van tools, zou ik dit echter niet al te sterk willen benadrukken.

ClickFunnels Prijzen – Hoeveel kost Clickfunnels?

ClickFunnels heeft twee tariefplannen; hun Clickfunnels Standaard Plan en hun Clickfunnels Platinum Plan. Zelfs hun standaardplan begint aan de duurdere kant. Clickfunnels is $97 per maand en Platinum komt binnen tegen $297 per maand. Voor wat het waard is, krijg je ook een 14 dagen gratis proefabonnement om de dienst uit te proberendus je hoeft je tenminste niet meteen aan een duur plan te committeren. Als je jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks, krijg je twee maanden gratis ($997 voor ClickFunnels en $2.997 voor Platinum).

Toch, een beetje heftig hè? Nou, sommigen zouden dat zeggen, en ik kan zien waarom– vooral als je het vergelijkt met LeadPages een gelijkaardige (overlappende, maar zeker niet identieke) dienst die begint bij 25 dollar per maand. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de belangrijkste service van ClickFunnels is om de trechters efficiënter te maken, en het doet vrij goed werk. Ik beschouw het persoonlijk als een goede investering.

De belangrijkste verschillen tussen een instap account en een premium account zijn als volgt: de standaard krijgt de hoofddienst, de trechterbouwer, met enkele beperkingen op het aantal pagina’s (100), bezoeken (20.000), aangepaste domeinen (3), en slechts enkele van de volledige lijst met functies.

Beide plannen hebben echter onbeperkte contacten, onbeperkte leden, alle geavanceerde trechters, A/B-splittests en enkele andere gemeenschappelijke kenmerken.

Platinum heeft een volledige lijst met functies, inclusief het volgende: eenmalige betalingen (dit is een Backpack functie waarmee u een product kunt karakteriseren als een eenmalig betaalproduct voor uw betalingsgateways); abonnementsplannen (een andere Backpack functie, maar in tegenstelling tot eenmalige betalingen, laat dit uw klanten betalen voor een abonnementsdienst); 3 SMTP-integraties (StartUp heeft er 1); onbeperkte funnels, pagina’s, bezoeken en aangepaste domeinen; ondersteuning met prioriteit en sjabloonaanvragen; evenals opvolgingsunnels en Backpack.

Om de verschillen samen te vatten, het standaard Clickfunnels plan draagt in wezen de kern van ClickFunnels, die (je raadt het al!) ClickFunnels heet. Gemakkelijk! Platinum aan de andere kant, verpakt de hoeksteen tool ClickFunnels met twee andere diensten – Follow-up Funnels en Backpack- en geeft u ook de volledige set van ClickFunnels functies. U kunt de volledige officiële lijst hier.

Wat is FunnelFlix?

ClickFunnels Oprichter, Russell Brunson, verdiende oorspronkelijk veel van zijn geld met de verkoop van infoproducten en online cursussen. Het lijkt erop dat nu ClickFunnels probeert het “Netflix” model met FunnelFlix te duwen, maar met info producten, wat naar mijn mening afleidend en verwarrend is als je gewoon probeert om de software te gebruiken voor uw marketing. Er zit wat goede inhoud in, maar het is gewoon ook veel en je moet door veel pluis graven om iets bruikbaars te krijgen. Dus voor deze ClickFunnels review hebben we FunnelFlix volledig overgeslagen omdat we ons richten op de software zelf.

Overzicht van de kenmerken – Clickfunnels Review

Hoe zijn de functies van ClickFunnels in het algemeen? Ik denk dat ze solide zijn en dat je alles krijgt wat je nodig hebt. Ze zijn grotendeels intuïtief en geven je een goede controle. De sjabloon-editor en het integratiebeheersysteem zijn hier goede voorbeelden van en zijn zeer belangrijke functies, dus ik geef ze aparte secties.

A/B-splittesten is een kleinere functie, maar zeker een opvallende.

Als u een pagina dupliceert en wijzigingen aanbrengt in de kopie, kunt u met de split-test in principe kiezen welke percentages van uw verkeer u per pagina wilt zien, zodat u de conversiepercentages heel handig kunt testen. Het is een geweldige functie en zeer eenvoudig te gebruiken.

Ik denk ook dat ClickFunnels over het algemeen flexibel en eenvoudig is voor andere instellingen, zoals uw accountgegevens of integraties. Misschien dat zeer technisch onderlegde mensen ze beperkend zouden vinden (een gemeenschappelijk thema onder sommige kritieken), maar omdat de dienst gemakkelijk te gebruiken zou moeten zijn, vond ik de basisfuncties vrij goed.

Er zijn nogal wat soorten kant-en-klare trechters beschikbaar, gericht op verschillende soorten bedrijven, en u kunt natuurlijk ook uw eigen trechter vanaf nul bouwen.

Vervolgfunnels en rugzak

Ik neem even de tijd in deze Clickfunnels Review om te praten over ClickFunnels Platinum. Naar mijn mening is ClickFunnels Platinum drie producten die als één geheel worden verpakt: ClickFunnels, Follow-up Funnels, en Rugzak.

Wat is Vervolg Funnels? Nou, het is wat velen zouden noemen een e-mail auto-responder of gewoon een auto-responder, maar het is een beetje ingewikkelder. Het belangrijkste doel van Follow-up Funnels is slimme analyses die resulteren in slimme auto-respondenten, maar de auto-respondenten zijn zowel slakkenpost als e-mail, en een paar andere goodies. Samen met Follow-up Funnels komt Rugzak (voorheen Backpack CRM), een tool die het beheer van een affiliate programma eenvoudiger en efficiënter moet maken.

Maar zijn dit kenmerken, of afzonderlijke producten? Follow-up Funnels klinkt een beetje als ClickFunnels die probeert een iffy e-mail auto-responder aan mij te verkopen, maar misschien ben ik gewoon cynisch. In ieder geval maakt het Clickfunnels Platinum een beetje verwarrend en verwijdert het de samenhang die je krijgt met de originele ClickFunnels.

Hier is de volledige lijst met StartUp-functies
 • 20 trechters
 • 100 pagina’s
 • 20.000 bezoekers
 • onbegrensde mogelijkheden
 • 3 aangepaste domeinen
 • A/B-splittests
 • E-mail integraties
 • Optische trechters
 • KlikPops
 • KlikOptin
 • Alle geavanceerde trechters
 • Verkooptrechters
 • Lidmaatschapstrechter
 • Onbeperkt aantal leden
 • Automatische webinar-trechters
 • Hangtrechters
 • Pagina’s bestellen
 • Upsell-pagina’s
 • Downsale pagina’s
 • Deel uw trechters
 • 1 SMPTP-integratie
 • 1 factureringsintegratie per type

U kunt de volledige lijst met ClickFunnels-functies bekijken, samen met de ClickFunnels Platinum-functies, hier. Als je in een positie bent waarin je het je kunt veroorloven om Platinum een beetje te proberen en je hebt ook absoluut een efficiënte, eenvoudige manier nodig om de verkoop te verhogen, dan denk ik niet dat je jezelf tekort zou komen. In dat opzicht denk ik niet dat Followup Funnels en Backpack zo’n groot voordeel bieden dat je niet zonder kunt: voor de meeste gebruikers zal het Standaard Clickfunnels plan een uitgebreid genoeg pakket bieden.

Klantenondersteuning – ClickFunnels Review

De klantenondersteuning van ClickFunnels is een gebied dat bestaat uit enkele nuances. Ik beveel ClickFunnels aan voor het hebben van behoorlijke documentatie Ter plaatse. Ik denk dat hun documentatie nauwelijks industriestandaard is voor SaaS-bedrijven, maar toch voldoende. Hun docs-pagina heeft een reeks categorieën, elk met hun eigen artikelen. Het is misschien eenvoudig, maar inhoudelijk is het niet al te armoedig.

clickfunnels klantenondersteuning

Wat betreft de directe klantenservice hebben ze een chatfunctie in het dashboard nadat je bent ingelogd, maar ik ben er niet al te blij mee. Ze zijn over het algemeen nuttig geweest voor eenvoudige vragen en het oplossen van basisproblemen… maar als ik meer geavanceerde vragen heb gehad, heb ik ze vrij nutteloos gevonden. Met één specifieke HTML-publicatievraag hebben ze drie maanden nodig gehad om mij terug te bellen. Tegen die tijd had ik al een oplossing gevonden. De meeste gebruikers hebben dat soort ondersteuning niet nodig en om eerlijk te zijn bieden de meeste SaaS-bedrijven dat niveau niet. Dus ik geef ClickFunnels lof voor het proberen.

Daarnaast heb ik gemerkt dat er een consistentie is tussen de beoordelingen die wijzen op slechte ervaringen met de klantenservice. Met name in gevallen waarin functies niet hebben gewerkt zoals beloofd of wanneer er sprake was van vreemde storingen op de site, waren de medewerkers van de klantenservice zogenaamd niet reagerend of niet behulpzaam. Een beruchte recensent vertelt in het bijzonder hoe, als gevolg van een fout op de site, sommige van zijn klanten werden buitengesloten en hoe andere niet-betalende bezoekers toegang kregen tot inhoud die alleen voor leden bestemd is. Toen hij contact opnam met de klantenservice, vond hij dat ze apathisch en nutteloos waren. Het is misschien een raar, onwaarschijnlijk scenario, maar het illustreert het punt.

Totale steunclassificatie

Ik zou niet zeggen dat ClickFunnels faalt in de klantenondersteuning – ik denk dat het team grotendeels begrijpt dat hun diensten niet perfect makkelijk te gebruiken zijn en/of dat er nieuwe tools voor hun gebruikers bij betrokken zijn, en ze hebben genoeg middelen in hun ondersteuning gestoken om het fatsoenlijk te maken. Er worden in ieder geval basisvragen beantwoord, en ze zijn behoorlijk responsief. Misschien dat de meeste gebruikers, waaronder ikzelf, niet zouden zeggen dat ClickFunnels een uitzonderlijke klantenondersteuning heeft, maar het voldoet meestal aan een minimum dat het op zijn minst goed genoeg maakt. In deze categorie geven we het een 3 van de 5 sterren.

Gebruiksgemak – ClickFunnels Review

Als je het nu nog niet hebt opgepikt, is de belangrijkste verkoop van ClickFunnels het gebruiksgemak, want hun advertentie zegt: “Verspil geen tijd meer met ‘tech guys'”. Zoals ik al zei in deze ClickFunnels-review, de belangrijkste dienst die ClickFunnels aanbiedt, is het leveren van tools die de minder ervaren mensen in staat stellen om tijd en geld te besparen. Daarom is het evalueren van het gebruiksgemak vrij belangrijk.

Kort antwoord: Het is makkelijk te gebruiken, maar je zou nog steeds enige ervaring moeten hebben.

Langer antwoord: Voor een first-timer kan het een beetje overweldigend zijn – en met first-timer bedoel ik nieuw in de wereld van e-commerce en marketing – maar de leercurve is verre van onmogelijk. Voor de meeste mensen zou ik zeggen dat de leercurve maximaal een paar uur is. Als je echt achterloopt, pak dan Russell Brunson’s boeken op die eerder in de recensie werden genoemd.

Hoe dan ook, ClickFunnels is zeker makkelijker dan het maken van trechters in je eentje. Ze hebben een behoorlijke hoeveelheid documentatie, en het is misschien niet perfect, maar het lijkt me dat de meeste vragen moeten worden behandeld, en u kunt altijd contact opnemen met een vertegenwoordiger van de klantenservice als het erop aankomt.

Afgezien van dat alles zijn sommige delen van de ClickFunnels vrij gemakkelijk te bereiken. De belangrijkste kenmerken van ClickFunnels – de eigenlijke trechters – zijn vrij eenvoudig te beheren. Een samenhangend menu maakt het gemakkelijk om te navigeren naar alle onderdelen van uw trechterbeheerproces, van het kiezen van sjablonen tot de drag and drop editor. Sommige instellingen met betrekking tot e-mailintegraties of betalingsverwerkers vereisen een beetje begrip, maar het is lang niet de hoeveelheid kennis die u nodig heeft om de trechters te coderen – het zijn de dingen die u kunt uitzoeken door te googelen of door een bezoek te brengen aan het docs-centrum.

Uiteindelijk is ClickFunnels niet geestdriftig eenvoudig, maar het is over het algemeen gestroomlijnd met een intuïtieve gebruikersinterface. Ze hebben de neiging om dingen vaak te veranderen, maar het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om u aanzienlijk te belemmeren.

We geven het een 4 van 5 in gebruiksgemak. Het combineert keuze en aanpasbaarheid met gemak, en hoewel ik zou willen voorstellen dat alle potentiële gebruikers met enige technologische basiskennis naar binnen gaan, slaagt het in essentie waar het gaat om gebruiksvriendelijkheid.

Voor wie is ClickFunnels?

Wie heeft er echt baat bij ClickFunnels? Over het algemeen zullen kleine bedrijven en starters (hier uit ervaring) er het meeste voordeel uit halen. Er zijn natuurlijk variaties in trechtertypes die sommige bedrijven meer aanspreken dan andere.

Consultants, sprekers, coaches, professionele dienstverleners, mensen die zich uitsluitend bezighouden met e-commerce of netwerkmarketing, en zelfs degenen die B2B-diensten aanbieden, zouden waarschijnlijk het meest geschikt zijn voor ClickFunnels. ClickFunnels doet het over het algemeen goed met degenen die meer creatieve producten of onafhankelijke ondernemingen aanbieden. De kant-en-klare trechters zijn sterk gericht op deze sectoren: als u bijvoorbeeld een bloemist bent, vindt u de kant-en-klare Daily Deal Funnel misschien wel een goede manier van marketing voor u. Als u probeert om alles rond uzelf en uw merk te centreren, zou er ook een goede ondersteuning zijn. Hetzelfde geldt voor mensen die inhoud verkopen, zoals cursussen of boeken.

clickfunnels voorgefabriceerde trechters

Natuurlijk kunt u altijd uitgaan van een lege trechter, en ik denk niet dat u moet beslissen of ClickFunnels geschikt is voor u of niet puur op basis van hun standaard trechtertypes. Als u een kleiner bedrijf bent, oké met het prijskaartje, en u moet uw verkeer beter laten werken voor u, dan betwijfel ik of u uw geld of tijd zou verspillen met ClickFunnels. Ik zou het vooral aanraden aan iedereen die een betere landingspagina wil onderhouden.

Conclusie – ClickFunnels Review

Dus, wat is het overkoepelende oordeel? Het is goed-4 van de 5 sterren! Het is een legitieme mededinger in de marketing software ruimte en… het uitproberen waard.

Ja, er zijn een paar nadelen: Als u een meer praktijkgerichte oplossing nodig heeft voor uw marketingbehoeften met een hoger aanpassingsvermogen, wilt u misschien kijken naar opties van derden die u kunt koppelen. Als je toch met ClickFunnels gaat, kan het zijn dat je pech hebt en uiteindelijk te maken krijgt met nutteloze klantenservicemedewerkers, of met een aantal fouten in de software. Het kan ook zijn dat u zich ergert aan hun zelfpromotie.

Maar weet je wat? Gezien alles, denk ik niet dat een van deze opwegen tegen de solide landing page builder, laat staan tegen andere positieven zoals de korte leercurve, solide integraties en goede sjablonen.

Al met al slaagt ClickFunnels in zijn kerndoelstelling om het voor u gemakkelijker te maken om het verkeer te trechteren en hogere conversiepercentages te bereiken. Zelfs negatieve ClickFunnels beoordelingen erkennen dat het vrij nuttig kan zijn voor minder aan het internet blootgestelde ondernemers. Ik ben er vrij zeker van dat de paginabouwer voor de overgrote meerderheid van de potentiële gebruikers voldoende keuze biedt. Als u in de eerste plaats op zoek bent naar een eenvoudige maar degelijke verkoopoplossing of een landingspagina editor, dan is ClickFunnels een geweldig hulpmiddel. Het heeft immers zijn populariteit nog niet bereikt op lege beloftes, en daarom geef ik het 4/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 WhatsApp Hacken — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑