De oprichter van de Amazone is de rijkste man ter wereld. De activa van Jeff Bezo worden geschat op ongeveer 121 miljard dollar. We zullen je vertellen hoe je kunt zeggen dat hij ongelooflijk rijk is.

Het is waar dat Bill Gates de stichter van de Amazone op de hielen zit als het gaat om Jeff Bezos’ vermogen. De twee worden gescheiden door “slechts” 15 miljard dollar. Toch kan Jeff Bezos blij zijn met de titel “De rijkste man ter wereld”. Er zijn echter zeven dingen die je doen beseffen hoe rijk Jeff Bezos werkelijk is.

Jeff Bezos’ fortuin: zo rijk is de stichter van het Amazonegebied…

Hoe rijk hij werkelijk is, blijkt uit het feit dat zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos, met slechts vier procent van de aandelen van Amazone’s, prompt de op twee na rijkste vrouw ter wereld is geworden. Maar om je een goed idee te geven van hoe groot Jeff Bezos’ fortuin is, geven we je zeven dingen om in gedachten te houden.

1. Zijn jaarsalaris

Hoewel het jaarsalaris van de Amazone-baas rond de 81.840 dollar ligt, bedraagt het vermogen van Jeff Bezos 121 miljard dollar. Hoe doet hij dat, ook al verdient hij per jaar minder dan sommige Amerikaanse politici? Zijn geheim: zijn vermogen komt van Amazone-aandelen. Zo verdient hij binnen enkele minuten miljarden.

2. Zijn verdiensten per seconde

Voor zijn echtscheiding werd berekend hoeveel het fortuin van Jeff Bezos per seconde toenam. Hij verdient 2.489 dollar per seconde. Dit is bijna twee keer zoveel als de gemiddelde Amerikaanse werknemer per week verdient.

3. Het verlies van Amazone-aandelen

Jeff Bezos moest wat Amazone-aandelen opgeven na zijn scheiding. Toch bleef hij de rijkste man ter wereld. Zijn ex-vrouw staat nu op nummer drie in de rijkste vrouwenkaarten. Voor haar staan alleen L’Oréal erfgenaam Francoise Bettencourt Meyers en Waltmart erfgenaam Alice Walton.

4. Uitrusting van de Amerikaanse hogescholen

Op basis van de schenkingen van de drie grootste colleges in de VS is het vermogen van Jeff Bezos nog steeds groter. Harvard staat op 38,3 miljard dollar, University of Texas op 30,89 miljard dollar en Yale op ongeveer 29,35 miljard dollar. De Amazone-baas zou dus gemakkelijk zijn troeven kunnen uitspelen om deze universiteiten uit te rusten.

5. De waarde van een biljet van één dollar

Als je uit het vermogen van Jeff Bezos zou afleiden wat een biljet van één dollar voor hem waard is, zou je geen woorden meer hebben. Als de gemiddelde Amerikaan een dollar uitgeeft, is het alsof hij 1,2 miljoen dollar uitgeeft voor de oprichter van het Amazonegebied.

6. Rijker dan de monarchie

Volgens Forbes zou de Britse koninklijke familie een nettovermogen hebben van ongeveer 88 miljard dollar. Dit maakt Jeff Bezos bijna 38 procent rijker dan de Britse monarchie.

7. Bruto binnenlands product van Angola

Ongeveer de helft van het bruto binnenlands product van Angola is afkomstig van de olieproductie. De rijkdom van Jeff Bezos is ongeveer even groot als het bruto binnenlands product van de Afrikaanse staat. Maar dat is nog niet alles: de rijkdom van Jeff Bezos is nog groter dan de bruto binnenlandse producten van IJsland, Afghanistan en Costa Rica.

Niet zonder reden is hij de rijkste man ter wereld…

Het is moeilijk voor te stellen hoe groot Jeff Bezos’ fortuin is. Maar deze zeven zaken die Business Insider heeft samengesteld zullen je op zijn minst een gevoel hebben gegeven voor de waarden waarmee het kan worden vergeleken. Behoorlijk gek waar de stichter van de Amazone zijn fortuin in investeert. Trouwens, dit zijn de tien duurste dingen die Jeff Bezos bezit.