WhatsApp blijft de populairste messenger in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf, dat toebehoort aan Facebook, wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Daarom moet elke gebruiker zijn WhatsApp-account veiliger maken.

WhatsApp is niet rechtstreeks gebaseerd op gebruikersnaam en wachtwoord, maar alleen op het mobiele telefoonnummer. Iedereen met toegang tot het mobiele nummer kan WhatsApp op een smartphone installeren. Hier is ook het grote gevaar dat iemand WhatsApp kan hacken.

Beveiliging WhatsApp verbeteren

Daarom moet u ervoor zorgen dat niet iedereen stiekem toegang heeft tot uw WhatsApp via uw mobiele telefoonnummer. De volgende tips verbeteren de beveiliging van WhatsApp aanzienlijk:

  • Schakel tweefactorauthenticatie in van WhatsApp. Je kunt dit vinden onder Instellingen -> Account -> Verificatie in twee stappen -> Activeer (zie screenshot hieronder). Wijs een veilige pincode toe die niemand kent. U kunt hier ook een e-mailadres invoeren als u deze pincode als tweede factor bent vergeten.
  • Als u WhatsApp activeert, deel de code van de sms dan niet met andere mensen. Ook geen persoon die je vertrouwt. WhatsApp vraagt ​​u ook niet om uw verificatiecode met anderen te delen. U hoeft dit maar één keer in de app in te voeren. Nergens anders.
  • Bescherm uw mobiele telefoon met een pincode.
  • Activeer optioneel de vingerafdrukvergrendeling voor WhatsApp. Zelfs als je telefoon is ontgrendeld, kan alleen jij je WhatsApp openen. U doet dit onder Instellingen -> Account -> Privacy -> Vingerafdrukvergrendeling

Persoonlijke mening over WhatsApp-beveiliging

WhatsApp is een belangrijk hulpmiddel voor veel mensen om te communiceren met vrienden, familie maar ook collega’s. Zodat deze communicatie veilig blijft, codeert WhatsApp de berichten end-to-end tussen de mobiele telefoons. Elke gebruiker moet daarom de toegang tot de mobiele telefoon en WhatsApp beschermen.

Soortgelijke beveiligingsfuncties voorkomen ook dat derden uw Facebook hacken en toegang krijgen tot de gevoelige informatie daar. Naast tweefactorauthenticatie biedt Facebook ook andere beveiligingsfuncties die het account daar beschermen.

Het grote Instagram-fotonetwerk maakt ook tweefactorauthenticatie beschikbaar voor gebruikers. Dit moet ook worden geactiveerd als een aanvaller je Instagram wil hacken. Het eenmalige wachtwoord kan dus de laatste bescherming zijn tegen een gehackt account.