Op het gebied van softwareontwikkeling zijn hackers getalenteerde en gepassioneerde programmeurs die met geduld, aandacht voor detail, uitgebreide kennis van netwerktechnologie en een bepaald speelinstinct beveiligingslekken en kwetsbaarheden in besturingssystemen kunnen vinden. Dus als u wilt leren hoe je kunt hacken, moet je bereid zijn om de basisfuncties van de computer en de programmeertalen te begrijpen en te leren. Hiermee kan je vervolgens aan de slag als Bug Bounty hunter, om zo veel geld te verdienen (Sommige tieners hebben al meer dan 1 miljoen dollar verdient).

Gelukkig is er een vrij makkelijk E-Learning beschikbaar via het enorme platform SkillShare. Op deze site bieden mensen cursussen aan in elk mogelijk denkbare ‘skill’, zo ook hacken. Een abbonement op skillshare kost minimaal 8 euro per maand, maar er is een gratis trial beschikbaar van 2 maanden, waarin je op elk moment kosteloos op kan zeggen. Zo kan je dus gratis cursussen volgen in de tussentijd!

Je wil leren hacken? Houd het volgende in gedachten:

  • Hackers worden vaak ingehuurd door grote ontwikkelingsbedrijven om gaten of zwakke plekken in het systeem of programma te vinden.
  • In principe moet u weten dat hackers geen criminelen zijn of criminele handelingen verrichten.
  • Als je begrijpt hoe hackers werken, kun je jezelf intensiever beschermen tegen een mogelijke aanval.
  • Voordat u begint met hacken of wilt leren hoe het moet, moet u de basisfuncties van uw computer of netwerk begrijpen.
  • Want alleen als u de pc en de volledige functionaliteit ervan kent, kunt u zwakke plekken en beveiligingslekken opsporen. Houd er echter rekening mee dat het leren hacken erg tijdrovend kan zijn en dat je niet te snel moet opgeven.
  • Het is vooral nuttig als u de afzonderlijke programmeertalen op voorhand leert kennen. Deze praktische tip kan u hierbij helpen, omdat hij u vertrouwd maakt met de basisprogrammeringsstalen.
  • Daarnaast is het doel om te zoeken naar zwakke punten in systemen, zodat je daar vervolgens gebruik van kunt maken.
  • Hieronder hebben we boeken en andere methodes voor u samengesteld om te leren hacken.

Hacken is niet per definitie illegaal

In de wereld van het hacken zijn er eigenlijk 3 kleuren gebieden. White, grey en black. Verschillende type hackers worden hiermee aangeduid. Zo houden white-hat hackers zich netjes aan alle regels, betreden grey hat hackers onbesproken gebied, en overtreden black-hat hackers de regels.

Dit artikel en het promoten van hacken is bedoelt voor educatieve doeleinden. Hiermee is ook een toekomst te maken. Hackers worden steeds meer ingezet bij grote tech bedrijven om hun software en sites te controleren op digitale fouten. Ook hebben de grotere bedrijven ter wereld bepaalde bug-bounty programma’s. Waarbij jij vanuit huis mag proberen hun site te kraken, en als dit lukt moet je op een verantwoordelijke manier zonder misbruik te maken deze fouten aankaarten. In ruil kan je hier geldbedragen of andere beloningen voor krijgen, en deze beloningen zijn niet mis.

Grootste Bug Bounty mogelijk: $1.500.000

Google is het eerste bedrijf dat zijn hoogst haalbare bounties verhoogt naar een bedrag boven de miljoen. Om de beveiliging van hun Pixel smartphones te verbeteren hebben ze de hoogte van het maximale bedrag flink omhoog geschroefd. Daarnaast zijn er al meerdere hackers die afgelopen jaar de €1.000.000 grens hebben aangetikt met het ethisch hacken.

Hackerone is een van de grootste bug bounty programma aanbieders. Neem hier dus ook zeker is een kijkje na het volgen van de cursus.

Hoe kun je leren hacken?

Leren hacken is het makkelijkst thuis aan te leren door een e-cursus te volgen. Dit hoeft geen geld te kosten! Lees daarom het artikel

Is hacken illegaal?

Hacken is per definitie niet illegaal maar het ligt aan de manier wat je doet en hoe je met informatie omgaat.

Kan je legaal geld verdienen met hacken?

Jazeker! Er zijn vele zogenoemde bug bounty programma’s waar je legaal aan mee kan doen en in sommige gevallen duizenden euro’s kan verdienen.