De kans is groot dat jij online geld wilt verdienen als student, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Er zijn verschillende manieren waarop snel online geld verdienen mogelijk is. Nu is de ene manie niet even betrouwbaar als de andere manier. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de beste manieren op een rijtje gezet waarmee online geld verdienen op een betrouwbare manier kan. Zo weet je precies wat jij moet doen om als student goed bij te verdienen. 

1. Dropshippen

De meest voor de hand liggende optie is om te beginnen met een eigen dropshipping bedrijf. Dit is op dit moment echt een super populaire manier als het aankomt op online geld verdienen als student. Het is handig om te kijken naar wat dropshipping precies inhoudt. Bij een dropshipping bedrijf fungeer jij als een soort tussenschakel tussen een bepaalde leverancier en de klant. Je hebt een eigen website waar je bepaalde producten op aanbiedt. Wanneer de klant bij jou op de site een bestelling plaatst wordt de bestelling echter verzonden door de leverancier. Wat is het voordeel hiervan? Door middel van dropshipping hoef je niet meer over een enorme opslag te beschikken om alle producten in op te slaan. Je kunt op een eenvoudige manier je eigen website opzetten.

Doordat je niet meer aan de haal hoeft met je eigen opslag is het ook nog eens zo dat je veel minder begin kapitaal nodig hebt om je eigen website op te zetten. Het enige wat je in principe hoeft te hebben is een eigen website met je producten. Indien je echt geen budget hebt is het ook nog eens mogelijk om je producten via Bol te verkopen. Dit is iets wat veel studenten doen. Online geld verdienen op een betrouwbare manier is echt zo lastig niet met dropshipping.

2. SMMB

Tijd om door te gaan naar de tweede manier om online geld te verdienen als student. Dit is door een eigen Social Media Marketing Bureau op te zetten, ook wel een SMMB. Een SMMB is zoals je wel aan de naam kan zien een bureau wat zich inzet voor het onder handen nemen van de social media van bedrijven die hier behoefte aan hebben. Zoals je wel weet is social media echt ontzettend belangrijk in onze samenleving. De meeste mensen die hun telefoon gebruiken zullen dit doen via Social Media. Met een SMMB is het aan jou om de social media kanalen van de bedrijven te onderhouden. Dit betekent dus onder andere dat je na moet denken over de juiste hashtags, afbeeldingen en content voor dit bedrijf. Het is mogelijk om te werken bij een SMMB, maar het is ook mogelijk om een geheel eigen SMMB op te zetten. 

De reden dat we het beginnen van een SMMB hebben opgenomen op het lijstje met tips voor online geld verdienen op een betrouwbare manier is het feit dat het erg toegankelijk is om mee te beginnen. Nagenoeg iedere jongere weet wel wat er voor nodig is om social media op de juiste manier te onderhouden. De kans is dan ook groot dat je zelf ook wel over een eigen Instagram, Twitter en Facebook pagina beschikt. Deze kennis kan je gebruiken om geld mee te verdienen. Je hebt in principe niet eens een eigen website nodig. Door gebruik te maken van je netwerk op LinkedIn is het mogelijk om een flink aantal klanten binnen te slepen. Online geld verdienen als student kan dus prima middels een SMMB.

online geld verdienen student
online geld verdienen student

3. Handel in cryptomunten

Zolang je bereid bent om wat meer risico te nemen is snel online geld verdienen mogelijk door te beginnen met de handel in cryptvaluta. Cryptomunten zijn eigenlijk een alternatief voor de normale fiat valuta die we kennen, denk bijvoorbeeld aan de Dollar of de Euro. Hoewel Bitcoin de meest bekende cryptomunt is zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende soorten cryptomunten die je kunt kopen. Deze verscheidenheid aan opties brengt met zich mee dat het kopen van cryptomunten minder risicovol is dan voorheen. Je kunt namelijk verschillende munten kopen om zo een bepaalde mate van diversificatie te krijgen. Indien er een munt daalt dan zal dit niet meer zo erg van invloed zijn op je totale rendement. 

Indien je graag wilt beginnen met het handel in cryptovaluta dan kun je een kijkje nemen bij de bekende crypto exchanges zoals bijvoorbeeld Coinbase of Bitfinex. Het aanmaken van een account is ontzettend eenvoudig, binnen een paar minuten kun je al aan de slag. Belangrijk om te vermelden is wel dat het verhandelen van Bitcoin of andere cryptomunten meer risico met zich meebrengt dan de handel van aandelen (zie hieronder). Ben je echter bereid om dit risico te nemen dan kan het handelen van cryptomunten zomaar iets voor jou zijn als je snel online geld wilt verdienen. Je moet natuurlijk wel enig beginkapitaal hebben om te beginnen. De cryptomunten zijn nu eenmaal niet gratis. 

4. Beleg in aandelen

Aandelen is een term die wordt gebruikt om bepaalde eigendomsrechten in een of meer bedrijven te beschrijven. De eigenaar, bekend als aandeelhouder, heeft recht op een deel van de winst van de onderneming als er een dividenduitkering wordt gedaan. In sommige gevallen heb je als aandeelhouder stemrecht. Eigen vermogen is de term voor een totaal aandeel in de onderneming na de aflossing van een schuld, terwijl een aandeel of aandeel een enkele eenheid van eigendom beschrijft. Het gewicht van de stem van een aandeelhouder en het aantal dividenden dat hij ontvangt, hangt af van het aantal aandelen dat een bedrijf uitgeeft en welk deel daarvan hij bezit. Als een bedrijf bijvoorbeeld 10.000 aandelen in omloop heeft en je 1000 aandelen in handen hebt dan zou men kunnen zeggen dat hij of zij een aandeel van 10% in het bedrijf heeft.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kun je nu geld verdienen met aandelen met aandelen vraag je je af? Er zijn twee manieren waarop je geld kunt verdienen. Op de eerste plaats heb je zoals we al hebben vermeld recht op dividend. Dit zijn dus passieve inkomsten die je krijgt door de aandelen te houden. Je kunt echter ook geld verdienen door je aandelen op een goedkope koers in te kopen en om deze vervolgens te verkopen wanneer de prijs gestegen is. Dit doe je door te handelen bij een broker zoals bijvoorbeeld Binck of DEGIRO. Je kunt echt snel online geld verdienen met aandelen. Zo is het aandeel van bijvoorbeeld Tesla al ruim 5 keer verdubbeld dit jaar. Dit laat wel zien dat het rendement erg hoog kan oplopen. 

5. Affiliate Marketing

De laatste optie is om aan Affiliate Marketing te doen. Deze manier van online geld verdienen als student is ook echt mateloos populair. Affiliate Marketing is een manier voor een bedrijf om zijn producten te verkopen via bedrijfspartners (“affiliates”) die de producten van het bedrijf voor een commissie op de markt brengen. Een bedrijf dat een affiliatiemarketingprogramma uitvoert zal affiliates voorzien van een link of een banner om op hun website te publiceren. Als een bezoeker op deze link naar de website van het bedrijf klikt en een product koopt, ontvangt de affiliate een commissie. Precies, dit maakt het dus mogelijk om geld te verdienen zonder dat je hier zelf je eigen producten voor hoeft te hebben. In feite ben je eigenlijk actief als een soort promotiemiddel voor het bedrijf. Hoe meer mensen je overhaalt om het product van de link te kopen, hoe meer commissie je krijgt van het bedrijf wat je inschakelt. 

Het leuke aan Affiliate Marketing is dat het echt ontzettend toegankelijk is. In feite kan iedereen die een groot bereik heeft snel online geld verdienen door middel van Affiliate Marketing. Mocht je bijvoorbeeld veel mensen op Instagram hebben dan kan je jouw profiel gebruiken om hier geld mee te verdienen. Echter kan je ook geld verdienen aan YouTube of aan je eigen blog door bepaalde producten op je site te plaatsen. Als je veel klanten weet binnen te halen dan is het echt mogelijk om hier veel passieve inkomsten mee te verdienen. Weet alleen wel dat het in het begin lastig is om echt  een flink aantal klanten naar de link te sturen. 

Ga je zelf online geld verdienen als student? 

Door de bovenstaande manieren is het ook voor jou mogelijk om online geld te verdienen als student. Snel online geld verdienen hoeft echt niet zo lastig te zijn als je zou denken, je moet alleen weten wat je aan het doen bent. Deze bovenstaande opties zijn door de lage investeringskosten een prima optie om te overwegen als jij wel wat extra inkomsten kan gebruiken. Meer te weten komen over het regelen van je geldzaken als student? Blijf dan zeker even hangen op deze site voor wat meer informatie!