Let Op: Betaalde of Gratis Programma’s om Specifieke apps te kraken op afstand bestaan niet. Voor Spyware is altijd kortstondig toegang tot het toestel vereist om de app te installeren. Echte Spyware zoals mSpy zijn wereldwijd gereviewd door grote kranten en dragen kosten met zich mee. Dit programma werd onder andere gebruikt in de reportage van RTL nieuws in deze video.

We kunnen zeggen dat bijna iedereen iemand heeft willen bespioneren, ten minste één keer in zijn leven, om er zeker van te zijn dat de partner trouw is, dat het kind niet met de verkeerde persoon omgaat, of dat een werknemer zich niet aangetrokken voelt tot de concurrentie. De vraag naar technologieën om collega’s of familieleden te bespioneren neemt toe, wat op zijn beurt een groot aanbod oplevert. Een van de meest gebruikte spyware tools is het bekende mSpy. Dit is uit origine een “parental control” tool maar bied dus exact de functionaliteit die je zoekt. Om meer te lezen klik hier of op een banner.

Het aanbod bestaat uit een indrukwekkende verscheidenheid aan zogenaamde “legale” spionage-aanvragen (afhankelijk van het land, in Spanje bijvoorbeeld, is dat niet het geval, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om ze op het net te krijgen). Deze apps, ook wel stalkerware of echtgeno(o)t(e)ware genoemd, kunnen tegen een relatief lage vergoeding worden geïnstalleerd op de apparaten van werknemers of familieleden. Deze applicaties blijven verborgen en houden uw gebruikers op de hoogte van de locatie van het apparaat, de browsegeschiedenis, sms-berichten, sociale netwerkconversaties en meer. Sommige van hen kunnen zelfs video’s of audio’s opnemen.

Bekijk hoe je deze Spyware download en installeert

Stalkerware: onethisch, maar (bijna) legaal

Het is niet verwonderlijk dat mensen deze technisch-juridische toepassingen blijven kopen, ook al zijn ze onethisch. Vorig jaar hebben meer dan 58.000 gebruikers alleen al met behulp van onze producten stalkerware op hun telefoon of tablet gedetecteerd. Daarvan waren er 35.000 volledig onbewust tot onze beschermingsoplossing haar eerste scan voltooide.

Vanuit moreel oogpunt wordt het gebruik van stalkerware niet goed overwogen, omdat het zonder medeweten of toestemming van de eigenaar wordt geïnstalleerd, op de achtergrond werkt en toegang heeft tot zeer persoonlijke informatie. Deze aanvragen zijn echter in veel landen niet illegaal, hoewel het bespioneren van familieleden een strafbaar feit is. Daarom gebruiken ontwikkelaars mazen in de wet, bijvoorbeeld door te verwijzen naar deze toepassingen als oplossingen voor ouderlijk toezicht.

Stalkerware kan uw gegevens filteren

Hoewel legaal, kan stalkerware gevaarlijk zijn. Deze toepassingen brengen zowel de auteur als het slachtoffer van de spionage in gevaar. Hoe geven deze toepassingen de verzamelde gegevens door aan de persoon die ze heeft geïnstalleerd? Door ze te uploaden naar een server die de gebruiker kan openen en de resultaten kan filteren. Als u besluit een medewerker te bespioneren wiens activiteit u vermoedt, worden alle berichten die u verzendt en ontvangt met vertrouwelijke documenten en projectinformatie, inclusief berichten met u, op deze server opgeslagen. Als u de geheimen van de persoon van wie u houdt wilt kennen, gaan uw berichten ook naar het register.

In augustus 2018 vond een onderzoeker die bekend staat als L.M. een kwetsbaarheid in Android’s TheTruthSpy app die ongecodeerde inloggegevens en wachtwoorden verstuurde. De cybercrimineel maakte gebruik van deze situatie en nam foto’s, audio-opnames, berichten en locatiegegevens in beslag van bijna 10.000 apparaten die door de spyware werden bestuurd.

Maar aangezien u de enige bent die toegang heeft tot deze gegevens, wat is dan het probleem? Nou, misschien ben je niet de enige. De ontwikkelaar van de applicatie kan ook toegang hebben, of erger nog, deze vertrouwelijke gegevens kunnen in de handen van cybercriminelen terechtkomen of zelfs worden gepubliceerd.

Volgens Motherboard hebben in de afgelopen twee jaar in totaal 12 ontwikkelaars van stalkerwareapplicaties gegevens gelekt. Dus, als u dergelijke toepassingen op iemands apparaat installeert, zullen u en het spionageslachtoffer hoogstwaarschijnlijk worden gecompromitteerd.

In maart 2019 ontdekte een andere onderzoeker, Cian Heasley, dat de MobiiSpy-server openbaar was geworden. Het bevatte meer dan 95.000 foto’s, waaronder enkele intieme foto’s, en meer dan 25.000 stemopnames. Codero, de webhostingprovider van MobiiSpy, reageerde op het incident door de bron te blokkeren.

Hoe bescherm je jezelf tegen “legale” stalkerware?

Zoals u kunt zien, kunt u het beste twee keer nadenken voordat u een stalkerware-applicatie op iemands apparaat installeert. We raden u ook aan om deze aanbevelingen op te volgen, zodat niemand een “geschenk” van deze voorwaarden op uw toestel kan installeren:

  • Bescherm uw apparaten met vertrouwde wachtwoorden en onthul ze nooit, zelfs niet aan familieleden.
  • Blokkeer de installatie van toepassingen van derden. Dit beschermt u tegen stalkerware en malware.
  • Controleer regelmatig de applicaties die op uw telefoon zijn geïnstalleerd en verwijder alle applicaties die u niet nodig hebt. Dit zal ook het geheugen vrijmaken en het betaalde verkeer verminderen.
  • Gebruik betrouwbare bescherming. Hoewel stalkerware in sommige landen als legaal wordt beschouwd en niet als malware wordt geïdentificeerd, detecteren veel antivirusprogramma’s het en waarschuwen ze gebruikers ervoor; ze noemen het een niet-virus, een soort bedreiging die u niet mag negeren.

Stalkerware schendt de bescherming van het apparaat

Zelfs het proces van het installeren van de stalkerware is onveilig. Ten eerste, veel van deze applicaties voldoen niet aan het beleid van officiële winkels zoals Google Play, dus je zult ze daar niet vinden. Dat betekent dat u in het geval van een Android-toestel de installatie van applicaties van derden moet goedkeuren, wat op zijn beurt de deur naar malware opent.

Ten tweede heeft stalkerware vaak veel systeemrechten nodig, waaronder rootrechten, waardoor de applicatie volledige controle heeft over het apparaat, inclusief het recht om andere applicaties te installeren.

Bovendien dringen sommige spywaretoepassingen erop aan dat beveiligingsoplossingen worden uitgeschakeld, want als ze toestemming krijgen, kunnen ze deze taak zelf uitvoeren.

Dit is het verschil tussen stalkerware en legale toepassingen voor ouderlijk toezicht, die zich niet proberen te verbergen op het apparaat of het antivirus uitschakelen en die ook in officiële winkels te vinden zijn. Daarom vormen toepassingen voor ouderlijk toezicht, in tegenstelling tot stalkerware, geen bedreiging voor hun gebruikers.

Meer lezen over de best gereviewde Spy Software?

mSpy is wereldwijd marktleider in dit segment. Klik hieronder om door te gaan naar hun site voor meer informatie.

Waar vind je een goede Stalkerware App?

De beste stalkerware apps zijn eigenlijk apps voor ouderlijk toezicht op kinderen. Echter zijn deze ook voor andere doeleinden te gebruiken. In het artikel lichten we de populairste uit.

Is Stalkerware of Spyware legaal?

Ja en Nee, stalken is niet legaal volgens de wet. Echter is het grijs gebied of het controleren van kinderen of partners hieronder valt.

Is Stalkerware of Spyware gratis?

Nee! Niemand bied echte goede apps en software aan voor niks. Laat je dus niet misleiden in het downloaden van virussen.